dilluns, 10 de juny del 2019

TREBALLS DE SÍNTESIS


Com cada any, 1r, 2n i 3r d'ESO de l'escola Vedruna Vall, fan un treball final per concloure el curs, el treball de síntesi, un conjunt d'activitats envoltades en un tema que està relacionat amb les matèries realitzades per cada curs. Aquest treball començarà el divendres 14 de juny i finalitzarà el dia 20 de juny amb classes de jornada intensiva, és a dir, de 9h a 13:20h, on l'alumnat s'haurà de repartir en grups de 3 per treballar cooperativament.


VIATJANT PER LA MEDITERRÀNIA

El treball de síntesi de 1r d'ESO titulat viatjant per la mediterrània, es basarà en una suposada situació on dos germans han de trobar al seu pare perdut fent un viatge pel Mediterrani. Hauran de fer diverses dinàmiques per tal de trobar-lo.


Els grups d'aquest treball seran de 3 alumnes, un del A, un del B i l'altre del C per tal que els alumnes es vagin coneixent entre les diferents classes. Els professors i professores seran la Socorro Reina, el Rob, la Maria Santa i els quatre tutors; L'Anna Vidal, el Quim Cardús, el Miquel Cortés i el Pep Falcó.


LO RIU ÉS VIDA

A 2n d'ESO es realitza el treball de síntesi anomenat lo riu és vida, que anirà relacionat amb les convivències que es realitzen en aquest curs. L'alumnat estarà acompanyat per sis professors, els quals quatre en seran tutors: la Carme Lario, professora de castellà i català, l'Esther Rodríguez, professora de matemàtiques, el Marc Ballestar, professor de socials i l'Ernest Cardona, com a professor d'educació física i les altres dues professores seran la Belén, substituta de la professora de naturals (Carme Ferrer) i la Cristina Vila, professora de matemàtiques.

Seguidament en aquest treball de síntesi es recopilaran en un dossier les activitats d'investigació i recerca de la informació sobre la fauna i la flora de l'Ebre, la plataforma de defensa de l'Ebre, les tradicions dels pobles més propers al Delta, un pla hidrològic i més activitats que facin referència a la seva experiència a les colònies de segon. A part del dossier també es realitzaran activitats d'una orientació per Vallparadís, un vídeo sobre cuina tradicional dels pobles del delta i una maqueta on es representen les diferents fases de l'arròs. Finalment es farà una presentació sobre un tema que s'hagi treballat en una de les activitats al dossier.


LA CIUTAT TERRASSA

3r d'ESO realitzarà el treball relacionat en la nostra ciutat, Terrassa.

A partir d'aquest gran tema, entre els grups de 3, es farà un sorteig per assignar un subtema com: Terrassa modernista, Terrassa medieval, la Seu d'Ègara...

El treball serà dirigit per 7 professors/es, els quarte tutors de 3r: Eva Massaguer, Professora de Socials, Carlos Melero, professor de Castellà, Francesc Argemí, professor de Matemàtiques i Esther Casanovas, professora de Castellà. Els altres professors seran el Maikel Blanco, professor de Tecnologia i la Núria Murciego, professora d'Anglès.

Cada professor/a treballarà les activitats del projecte de la seva especialitat per poder ajudar a l'alumnat.

Tots els alumnes tindran el permís de sortir de l'escola per la recerca d'informació de Terrassa, això proporcionarà molta independència als alumnes.

Per fer una mica d'activitat física, el dia 19 de juny, es realitzarà una bicicletada pels afores de Terrassa, això permetrà als alumnes conèixer més bé la ciutat a través d'una aplicació, Wikiloc, en la que hauran de gravar el recorregut, fer fotografies i cercar informació. A més a més gaudiran de l'esport i de la companyia dels seus companys.


En conclusió, esperem que tot l'alumnat s'ho passi bé fent el treball de síntesi i agraïm a les professores Anna Vidal, Esther Rodríguez i Eva Massaguer per donar-nos la informació.


Bon final de curs!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

TREBALLS DE SÍNTESIS

Com cada any, 1r, 2n i 3r d'ESO de l'escola Vedruna Vall , fan un treball final per concloure el curs, el treball de síntesi, un ...