dimarts, 28 de maig del 2019

CELEBRACIÓ SANTA JOAQUIMA


SANTA JOAQUIMA

El passat dimecres 22 de maig, va ser un dia molt especial per a totes les escoles Vedruna. Cada any a les escoles Vedruna fan una commemoració a la seva patrona, Santa Joaquima, i fan diverses activitats per gaudir del gran dia. En el cas de l’escola Vedruna Vall, les dinàmiques es van repartir pel's diferents cursos.

Educació infantil va anar a fer una ofrena a la capella de l’escola a primera hora del matí, les 9 h, poc després com cada any, van fer una xocolatada a la classe. Per la tarda van anar a fer un taller sobre la vida de santa Joaquima i va venir un animador anomenat Jaume Barri a fer una actuació.

Cicle inicial, és a dir primer i segon de primària va completar un quadern sobre Santa Joaquima, una dinàmica molt típica entre aquestes escoles. A l’hora del pati, les 11:00 hores, van fer una xocolatada juntament amb tercer, quart, cinquè i sisè. A continuació van mirar una película i per acabar van veure l’espectacle de l’animador Jaume Barri.

Cicle mitjà i superior; tercer, quart, cinquè i sisè, van fer una eucaristia al teatre i van finalitzar el quadern de la vida de Santa Joaquima. Van anar a Vallparadís per fer unes activitats i van acabar amb l’espectacle de Jaume Barri.


Secundària es va repartir en 3 grups:

1r d’ESO, 3r d’ESO i 1r de Batxillerat van anar a Montserrat, allà a part de gaudir de les fantàstiques vistes, van realitzar una pregària, on alguns alumnes van poder participar dient alguns textos i frases de Santa Joaquima acompanyats d'algunes fotografies creant així un petit mural.

Al finalitzar la pregària, l’alumnat de 3r d’ESO va anar caminant fins a Sant Miquel on van fer unes reflexions sobre Santa Joaquima i l’escola.

1r d’ESO i 1r de Batxillerat es van quedar per la catedral de Montserrat, on l’alumnat de batxillerat va preparar una gimcana relacionada amb la vida de la nostra patrona pels alumnes de 1r d’ESO.

4rt d’ESO va anar a passar el dia Barcelona, on també havien de fer una petita gimcana buscant diversos llocs on Santa Joaquima havia fet vida.

2n d’ESO va realitzar una dinàmica semblant als de 4rt, però ells van anar a Vic, a veure quin havia sigut el pas de Santa Joaquima per aquella ciutat i van visitar el manso i l'escorial.


Per finalitzar volem donar les gràcies als professors Francesc Argemí, Cristina Sangüesa i Eva Massaguer per haver-nos proporciona la informació i les fotografies. També voldriem agrair a la nostra patrona, Santa Joaquima per crear aquestes grans escoles on tants infants creixen i haver ajudat el món.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

TREBALLS DE SÍNTESIS

Com cada any, 1r, 2n i 3r d'ESO de l'escola Vedruna Vall , fan un treball final per concloure el curs, el treball de síntesi, un ...